Nieuws over Mechanische Onkruidbeheersing/Techniek

Nieuws over Mechanische Onkruidbeheersing/Techniek De werkgroep Mechanische Onkruid Beheersing heeft een drietal films die ze willen delen met de Treeportleden. Ze gaan over mechanische onkruidbeheersing op een nieuwe schaalgrootte en over plaatsspecifieke bemesting die in een seconde tijd grote variatie mogelijk maakt.

De eerste film toont het uitklappen van de onkruidschoffel van 15 rijen breed. Totale werkbreedte wordt dan 7,5 meter en levert daarmee in deze grootschalige teelt van Fagus sylvatica een enorme tijdwinst op. Klik hier voor de film.

De tweede film laat zien met welke snelheid en nauwkeurigheid de tractor (onbemand) zijn werk doet. Klik hier voor de film.

De derde film laat een eigen innovatie van Loon- en Grondwerkbedrijf W. Huijbregts zien. Het gaat om een nieuwe zelfgebouwde pneumatische rijenstrooier. Deze machine varieert de dosering van meststoffen op elke vierkante centimeter door 3 onafhankelijke doseerders. Hiji is opgebouwd met sectieafsluiting. Hiermee is afgifte mogelijk waarbij de gegevens vanuit taakkaarten gebruikt worden. Met deze strooier is het mogelijk om in secondesnelheid te varieren in afgiftes van 50 tot 2000kg/ha. Hiermee is een grote stap gezet in het toepasbaar maken van precisietechniek in de boomteelt, zoals hier te zien in de teelt van Acer campestre. Klik hier voor de film.