Print deze nieuwsbrief
 
21 mei 2015 Treeportcafé

Beste ,

 

Op donderdag 21 mei 2015 vindt het volgende Treeportcafé plaats. Via deze nieuwsbrief informeren we u graag over wat u die avond inhoudelijk kunt verwachten. Zoals we eerder al hebben aangekondigd, staan twee onderwerpen centraal: Financieringen en Allianties.
 
De avond gaat om 19:30 van start (inloop). Om 20:00 heet voorzitter van de ledenraad Jolanda van Hasselt iedereen welkom en na een korte update vanuit de werkgroepen van Treeport zullen om ongeveer 20:30 door negen verschillende partijen de alliantieverklaringen worden ondertekend. Deze alliantieverklaringen zijn verklaringen waarin wordt afgesproken waar mogelijk samen te werken aan gezonde groei in economie, leefbaarheid, kennisdeling en duurzaam ondernemen.
 
Na een korte pauze zal rond 21:00 de discussie over Financieringen van boomkwekerijen beginnen. Hoofdonderwerpen die tijdens deze discussie aan de orde zullen worden gesteld zijn:
 

  • Emotie: Vertrouwen in de bank, in de toekomst, vertrouwen van de bank in de sector. Beseffen banken in de omgang met hun klanten bijvoorbeeld wel dat het gaat om hun levenswerk, hun pensioenvoorziening, hun passie, hun leven?
  • Zakelijk/feitelijk: wordt er inderdaad minder krediet verstrekt? Waarom is dat zo? En hoe kunnen boomkwekerijen problemen voorkomen? Zijn ze bijvoorbeeld wel kritisch genoeg op zichzelf en zoeken ze wel voldoende deskundig advies?
  • Alternatieven: Welke zijn er? Hoe werken ze? Hoe zit het met Kredietunie en crowdfunding? Hoe kun je aan investeerders komen? En kunnen kwekers bijvoorbeeld aankloppen bij Kredietunie?

Aan tafel zitten gespreksleider Marcel Haarbosch van Het Groenbureau, tafelheer Wim du Mortier, hoofdredacteur van vakblad De Boomkwekerij, ondernemersadviseur Wil de Bresser van DLV, René Dekkers, accountmanager Food & Agri bij Rabobank Midden West Brabant, adviseur Dick de Jong van Credion/Schipper Groep en Linda Pijpers van Claassen Moolenbeek & Partners, projectleider van Kredietunie Regio Tilburg en vertegenwoordiger van de Vereniging van Kredietunies in Nederland.
 
Mensen in de zaal kunnen meepraten en bijvoorbeeld stemmen over de verschillende stellingen die tijdens deze avond naar voren komen. Op die manier kunnen ook zij hun mening geven over en een bijdrage leveren aan de discussie over de verschillende onderwerpen.
 
Het Treeportcafé wordt gehouden in Het Wapen van Zundert aan de Katerstraat 12 in Zundert. Uiteraard biedt de avond verder nog voldoende mogelijkheden tot netwerken. We hopen dat u er donderdag 21 mei ook bij bent!

         

Bekijk deze nieuwsbrief online    -    Afmelden