Print deze nieuwsbrief
 
Oproep Floriade bomen gewenst voorjaar 2018

Bij de vorige verzending ontbrak de genoemde excellijst. U kunt die hier aanklikken.

 
Beste ,

Namens de organisatie van de Floriade 2022 zenden wij u onderstaand verzoek door. Voor verdere vragen kunt u uiteraard rechtstreeks contact opnemen met Jaap Smit (gegevens onderaan dit schrijven), danwel bij Treeport via info@treeport.eu.

 
Geachte leden van Treeport Zundert,
 
De Floriade is in opbouw. De boomkwekerij – en u! – kunnen de Floriade gebruiken als etalage voor diverse boomkwekerij-producten, ook uit de omgeving van Zundert. Bomen die u beschikbaar stelt leiden klanten terug naar uw bedrijf. De eerste bomen worden binnenkort aangeplant, zodat ze er in 2022 fantastisch bij staan. Naast uw boom of bomen zorgen de goede grond en nazorg daarvoor. Wist u dat de inzending ook na de Floriade blijft bestaan als een arboretum in de innovatieve woonwijk? Doe mee!
 
U krijgt er wat voor terug
Als tegenprestatie zorgt de Floriade ervoor dat er vanuit de Floriade-website een link komt naar uw eigen website en/of een logo of bedrijfsnaam geplaatst wordt. Tijdens de Floriade wordt via een informatiedrager (bijv. bordje, QR-code oid) ook duidelijk dat de betreffende boom van u afkomstig is. Verder komt er een logo beschikbaar waarmee u uw klanten steeds kunt laten zien dat u betrokken bent bij de Floriade. Daarnaast wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op de Floriade en krijgt u de mogelijkheid om in Almere regelmatig uw inzending te zien groeien.
 
We maken het u gemakkelijk
Als bijlage ontvangt u een Excellijst en dezelfde lijst als PDF-bestand. Indien hetzelfde soort bijvoorbeeld 14 keer op de lijst staat, betekent dit dat er 14 bomen aangeplant gaan worden van deze soort.
De bomen die u beschikbaar wilt stellen, inclusief het aantal en de maat kunt u in het excel-bestand zetten en mailen naar Jaap Smit: jhsmit@almere.nl
Let op: de genoemde maten zijn gewenste maten. De maat mag kleiner of groter zijn! Geef dat aan in het bestand.
Als u bomen ter beschikking stelt, komt de Floriade de bomen mogelijk keuren. Op afroep zet u de boom daarna op uw kuilhoek of aan de straat klaar. Een groene transporteur haalt de boom of bomen daar op. Een groenaannemer plant de bomen vervolgens. Dus als u een boom ter beschikking stelt, hoeft u ‘m alleen te rooien en transportklaar te maken. De Floriade zorgt voor de rest.
 
U kunt uw bomen ook aanmelden op de lijst op de portal. Ga daarvoor naar https://floriade.cobra360.nl/data/floriade/
Maak daarna (via >inloggen en >registreer) een profiel aan als u dat nog niet hebt gedaan (men geeft snel daarna toegang) en geef uw bomen aan in de lijst die u dan kunt invullen. Bomen kiezen via de kaart kan ook.
 
De komende maanden planten de Floriade vakken met bomen met beginletters A tot en met G en K en L. Bomen met andere beginletters volgen vanaf komende zomer. Na de bomen volgen de komende jaren andere ‘’lagen’’: bos en haagplantsoen, heesters, vaste planten, bollen en knollen etc.
 
Lukt het snel?
Om de bomen zich voor de Floriade in 2022 zo lang mogelijk goed te laten ontwikkelen, wil de Floriade snel beginnen met planten. Wilt u daarom uw inzending zo snel mogelijk (uiterlijk 23 februari 2018) terugsturen? Men neemt daarna contact op.
 
Het kan op de Floriade
Uit groeiplaatsonderzoek is gebleken dat de pH van de goede zeeklei in de Floriade op ca. 7.1 ligt, er een organische stofgehalte is van ca. 7%. Het grondwater zit op de meeste plaatsen op 1 meter beneden maaiveld. Toekomstige groeiplaatsen zijn afgezet, zodat er geen kans meer bestaat op bodemverdichting door insporing door zware machines. Goede nazorg (watergeven, onkruid verwijderen, snoei, controle op boompalen) zorgt er daarna voor dat de bomen zich in de goede grond goed ontwikkelen. Het sortiment is wel aangepast op de grond in Almere: we gaan bijvoorbeeld geen Quercus palustris en Acer rubrum planten in deze klei.
 
De bomen die u beschikbaar wilt stellen, inclusief het aantal en de maat kunt u mailen naar Jaap Smit: jhsmit@almere.nl
Hebt u vragen? Bel of stuur een mail.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jaap Smit
Dendroloog
 
cid:6334083336-1
 
jhsmit@almere.nl
(06) 30394483
 
 


 

 
www.almere.nl | info@almere.nl
tel. 14 036 | proclaimer

Postbus 200 | 1300 AE Almere
Stadhuisplein 1 | 1315 HR Almere

Bekijk deze nieuwsbrief online    -    Afmelden