Print deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief WG Samenwerking Kweker-Handelaar

Beste ,

 

Even voorstellen...
In week 26 is de werkgroep Assortiment voor de eerste keer samengekomen. Deze groep is een subgroep van de werkgroep Samenwerking Kweker-Handelaar. De groep blijkt te bestaan uit echte plantenliefhebbers, met veel kennis en passie, maar ook met oog voor de commerciële toepassingen van planten. Daarnaast bestaat de groep uit mensen die in staat is om kopers te informeren over nieuwe en vergeten soorten, om er zo voor te zorgen dat er een zo breed mogelijk assortiment wordt opgenomen in de tuinen.
 
Eerste actiepunt
Als werkgroep willen we de uitbreiding van het Zunderts sortiment stimuleren en het gebruik van een goed assortiment door ontwerpers en tuinbezitters bevorderen. Hiervoor willen we via de Treeportal (www.treeportal.eu) inventariseren wat er in Zundert wordt gekweekt en bekijken welke kansen er nog liggen om producten beter onder de aandacht te brengen. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk dat alle leden van de coöperatieve vereniging Treeport hun sortimentslijsten uploaden in deze Treeportal. Mocht hulp of een schriftelijke toelichting op het gebruik gewenst zijn, dan helpen we hier graag bij, neem gerust contact op met Chantal van Kuyck.

Tips:

  • Is een plant uitverkocht of niet leverbaar? Zet een '1' in het veld 'aantal'. De plant wordt dan wel gewoon weergegeven in het totaaloverzicht, de aantallen zijn sowieso niet zichtbaar op de Treeportal.
  • Opmerkingen, bijvoorbeeld over standplaats en bloeiwijze, kunnen in het veld 'Opmerkingen' geplaatst worden. Middels de zoekfilter op de Treeportal kunnen bezoekers uw planten dan ook op hun kenmerken vinden.
  • Uiteraard is het belangrijk dat er regelmatig een update wordt doorgevoerd; als niet elke 3 weken de lijsten worden ingelezen, verdwijnen de gegevens automatisch. Dit om te bevorderen dat steeds de actuele voorraad in de Treeportal zichtbaar zal blijven.

Promotie
Het is de bedoeling om de Treeportal, uiteraard in overleg met de werkgroep Beurzen, via een zuil of scherm te tonen tijdens vakbeurs GrootGroenPlus 2016, die van 5 tot en met 7 oktober in Zundert gehouden wordt. Door tijdig uw voorraad in te laden en dit actueel te houden, kan optimaal geprofiteerd worden de PR rondom deze extra promotiekans. De werking van de Treeportal valt of staat namelijk met uw invulling!
 
Assortiment tijdens Treeportcafé’s
Besloten is om tijdens elk Treeportcafé voortaan tijd uit te trekken voor onderwerpen die aan de werkgroep gerelateerd zijn. Dit kan qua sortiment gaan om beschrijvingen van kansrijke geslachten, gezonde plantensoorten, een presentatie van producten door een kweker, enzovoorts. Verdere ideeën met betrekking tot deze invulling zijn van harte welkom en kunnen worden ingediend bij de werkgroepvoorzitter Fons van Wezel.
 

We zien u in ieder geval graag op 19 juli, bij het eerstvolgende Treeportcafé!

Bekijk deze nieuwsbrief online    -    Afmelden